Kitesurf oktatás a Balatonon
Siófok

Régóta gondolkodsz azon, hogy megtanulsz kite-ozni?
Nagyon tetszik ez a sport, de azt gondolod, hogy szuper izomzatra van hozzá szükséged? A jó hírünk az, hogy ez nem így van! Egy általános állóképesség kezdésnek elegendő, később, ahogy fejlődsz, úgy fejleszted majd a kite-ozáshoz szükséges izomzatodat és állóképességedet is. A wakeboard- és snowboardtudás tapasztalatunk szerint lehet előny és hátrány is, de nem feltétele a kiteszörfözésnek.

Kitesurf oktatásunkra teljesen kezdőként is jelentkezhetsz.

Ne várj senkire, hozzánk bármikor egyedül is csatlakozhatsz! A tanfolyamon megismerhetsz jófej embereket, akikkel később egymást segítve, együtt válhattok igazi kite-osokká!

Tanulj velünk kiteszörfözni a Balatonon!

A kezdő kite oktatása általános menete (IKO 1-2. szint)

A kezdő kitesurf oktatás egyesületünknél összesen 9 óra (9 x 60 perc) oktatásból áll, amelyből 1 óra az elmélet és 8 óra a gyakorlat.

1. óra: Elméleti kitesurf oktatása
Kitesurf alapfogalmak, felszerelés ismerete, biztonságtechnika, aerodinamika, időjárás

2 – 3. óra: Kite ernyő kezelési gyakorlatok (a vízben)
Ernyőreptetés a szélablakban, ernyő feladás és levétel, self rescue, ernyő reptetés egy kézzel, séta az ernyővel, egyéb ügyességi gyakorlatok.

4 – 6. óra: Body drag
Huzatjuk magunkat az ernyővel deszka nélkül a vízben. Itt megtanulod, hogyan kezelhető az ernyő az erőzónában vagy húzózónában, amikor a szél belekap a kite ernyőbe. Ezért meg kell tanulnod, hogyan adhatsz több vagy kevesebb energiát az ernyődnek.

7 – 9. óra: Deszkára állás
Az első méterek megtétele.: a tanfolyamnak ez a legnagyobb koncentrációt igénylő szakasza. Egy időben több dologra kell figyelned: hogyan mozgatod az ernyőt, milyen a testtartásod (kéz, felsőtest, csípő, lábak) illetve a deszka pozíciója. Ezért a deszkára állást csak akkor kezdjük el, amikor már némi rutint szereztél az ernyő kezelésében, és a figyelmedet a többi dologra (testtartás, deszka helyes pozíció) tudod fordítani.
Elsőbbségi és közlekedési szabályok a vízben, ernyő állagmegóvása, hasznos tippek.

A tanfolyam végére a tanulók általában megtanulják annyira az alapokat, hogy 50–100 métert képesek siklani a vízen, deszkán állva. A tanfolyam menete természetesen mindig személyre szabott, az egyén fejlődési sebességéhez mérten haladunk lépésről lépésre.

 

A haladó kitesurf tanfolyam általános menete (IKO 3. szint)

Ha már nem számítasz kezdő kite-osnak, elsajátítottál minden tudást a kezdő tanfolyamon és szeretnél tovább fejlődni, jelentkezz haladó tanfolyamunkra! A haladó kitesurf tanfolyam egyesületünknél összesen 8 óra (8 x 60 perc) oktatásból áll, amelyből igény és szükség szerint tartunk elmélet, illetve gyakorlati oktatást.

Mit tanulhatsz a haladó kiteszörf tanfolyamon?

1-2. óra: Kontrollált csúszási sebesség élezéssel, biztos siklás mindkét irányba upwind-be is, közlekedés a többi kiteos és a többi vízben közlekedő/fürdőző között;

3-4. óra: Irányváltás megállás nélkül, toe side fordulás;

5-6. óra: Siklás toe side-ban, kockázati faktorok, tudatos viselkedés, önálló kite ernyő felvétel;

7-8. óra: Alap ugrás teória és biztonsági infók, alap ugrás landolása

 

Bevezetés a kitesurf alapjaiba – 2 órás tanfolyam

Szeretnéd kipróbálni a kiteszörföt, de még nem vagy benne biztos, hogy ez a te sportod lesz? Gyere el 2 órás bevezető tanfolyamunkra és tedd magad próbára! Ha megtetszik a sport és folytatni szeretnéd, a bevezető tanfolyam díját a teljes kezdő tanfolyam árából jóváírjuk!

Kitesurf oktatás menete:
- Elmélet (első 60 perc): alapvető fogalmak, aerodinamika, felszerelés ismeret, alap biztonsági szabályok.
- Gyakorlat: kite ernyő reptetés a vízben, gyakorlatok a szélablakban, ernyő újraindítás vízről.

 

Megjegyzések az árakhoz:
- Áraink a teljes kiteszörf felszerelés bérlésének díját is tartalmazzák!
- Az elméleti oktatás díja megegyezik a gyakorlati oktatás díjával.
- A tanfolyam kezdetén és végén nézzük az eltelt időt, ez alapján számoljuk az oktatott órákat.
- Amennyiben csoportos oktatásra jelentkeztél, de nincs párod az órán, ebben az esetben 60 perc helyett 45 percet számolunk egy órának!

Kitesurf oktatás a Balatonon

Lehetőségek