A Vízimentők és az Élmény Balaton újabb együttműködése

2021.08.19., Alsóörs - Közös sajtótájékoztatón számolt be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) és az Élmény Balaton legújabb együttműködési formáikról, melyek célja a mentőmellény, úszást segítő mellény viselésének népszerűsítése. Egy ebből a célból készült közös kisfilmet is bemutattak, illetve egy merőben újfajta, akár egyes mentési feladatokban is használható high-tech vízibiciklit. Ezen kívül elmondták azt is, hogy kik azok az ismert, elismert emberek, akik csatlakoztak Mentőmellény Nagykövetként a kampányhoz.

A VMSZ pár héttel ezelőtt kezdte mentőmellényt népszerűsítő kampányát, megszámolni is nehéz hányan jelentkeztek azóta, hogy csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez. Köztük van az Élmény Balaton csapata is. A balatoni élményszolgáltatásokkal foglalkozó vállalkozás az elkövetkező napokban több mint 100 balatoni reklámfelületen népszerűsíti majd a mentőmellény viselését, köztük a leglátványosabb az a közel 100 négyzetméteres molinó, amelyet egy forgalmas, alsóörsi kereszteződésben feszítettek ki.

Régóta elismeréssel figyeljük a vízimentők munkásságát. A korábbi években is támogattuk tevékenységüket, ez idő alatt bennünk is szívből jövő elköteleződés alakult ki azon célok és eszmék mellett, amelyeket a VMSZ képvisel.

Azt gondoljuk, hogy balatoni vállalkozásként egyrészt kötelességünk segíteni a helyi szervezetek munkáját, főleg a vízimentőkét, hiszen emberéletek múlhatnak ezen. Másrészt felelősen gondolkodó emberként, családapaként, cégvezetőként úgy érzem, mindent meg kell tennünk azért, hogy elkerülhetőek legyenek az értelmetlen halálesetek a Balatonban fürdőzők, sportolók körében. Így nem is volt kérdés, hogy a legújabb, „Egy életem, egy mellényem!” kampányuk mellé is felsorakozunk támogatóként.

Hozzájárulásunk sokrétű. Részben a kampány médiamegjelenésében működünk közre oly módon, hogy nagyon látványos outdoor és online felületeket bocsájtunk rendelkezésre. Láthatóak lesznek a figyelemfelhívások strandokon, forgalmas közutak mentén, valamint a part mentén elérhető ingyenes wifi hálózaton is. Együttműködtünk egy prevenciós „gerilla akció” lebonyolításban, amelyről egy kisfilmet is forgattunk. Továbbá egy balesetmegelőzést, vagy akár mentést is támogató Schiller Water Bike S1C típusú high-tech vízisport eszközt is átadtunk a VMSZ-nek, amely reményeink szerint segíteni tudja majd a munkájukat” - mondta el Bodnár András, az Élmény Balaton vezetője, aki egyben Mentőmellény Nagykövetünk is.

Folyamatosan fejlesztjük járműveinket, eszközparkunkat, mindig keressük azokat a technikai, technológiai újításokat, melyek segítségével még hatékonyabbá tehetjük a vízimentést. Jól illeszkedik ebbe a folyamatba az a water bike, amit az Élmény Balaton csapatától kaptunk. Ezt a high tech vízibiciklit mostantól tesztelni fogjuk, kíváncsiak vagyunk, lehet-e használni a mentésben vagy a strandi munkában. Emellett felbecsülhetetlen értéke van azoknak a helyi és online hirdetési felületeknek, melyeken az Élmény Balaton a mentőmellény, úszást segítő mellény viselését népszerűsíti” – tette hozzá Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Az Élmény Balatonnal közösen forgatott prevenciós kisfilmünk ezen a linken érhető el.

Bemutattuk újonnan csatlakozott Mentőmellény Nagyköveteinket is. A továbbiakban

Bodnár András, az elmenybalaton.hu vezetője
Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora,
Héder Bendzsi, ifjúsági vitorlásversenyző,
Kraszkó Zita, műsorvezető, a Femcafé főszerkesztője,
Litkey Farkas, világbajnok, Európa-bajnok, olimpikon vitorlázó és
Straub Dezső, Jászai Mari-díjas színművész

is segíti a VMSZ-t a társadalmi szemléletformálásban.

2021. augusztus 19.